Postopek vpisa v vrtec

Zavedamo se, da odločitev za izbiro vrtca ni enostavna, zato vas vabimo, da se sami prepričate o načinu in kakovosti vzgojno-izobraževalnega dela našega vrtca. Staršem novo vpisanih otrok in ostalim zainteresiranim, predvidoma v mesecu maju, odpremo svoja vrata in prikažemo način življenja in dela vrtca.

Za vstop vašega otroka v vrtec morate izpolniti vlogo za vpis, ki jo v tiskani obliki dobite v tajništvu vrtca ali tukaj obrazec-vloga-za-vpis-otroka-v-vrtec-za-solsko-leto-2018-2019 in preberete obvestilo o vpisu; obvestilo-o-vpisu_solsko-leto_2018-2019

Če želite vključiti otroka v vrtec med šolskim letom in je v vrtcu prosto mesto, vas obvestimo o sprejemu v vrtec najkasneje v 30 dneh. Če je prostih mest premalo, vsako vlogo, ki je oddana do zadnjega dne javnega vpisa (predvidoma od 1. do 15. marca) v vrtce MOL, obravnavamo za sprejem v šolskem letu za katerega je razpis objavljen. V kolikor je vlog za vpis več, kot je prostih mest, o sprejemu odloča Komisija za sprejem otrok v vrtec po kriterijih iz Odloka o sprejemu otrok v vrtce MOL. Če se naknadno sprostijo mesta v vrtcu, sprejemamo otroke s čakalnega seznama, staršem pa naknadno izdamo obvestilo o sprejemu otroka. Po sprejemu otroka v vrtec vas povabimo na podpis pogodbe z vrtcem. Če starši ne podpišete pogodbe z vrtcem v določenem roku, se šteje, da ste umaknili vlogo za sprejem otroka.

Čakalni seznam se vsako leto oblikuje na novo in velja do 31. 8. tekočega leta. Za tiste otroke s čakalnega seznama, ki v vrtec tudi naknadno niso sprejeti v tekočem šolskem letu, starši oddate novo vlogo v času javnega vpisa, če želite vstop v naslednjem šolskem letu.

Otroke, ki so dovolj stari za vstop v vrtec, se sprejema v vrtec s 1. septembrom, mlajše pa kasneje v šolskem letu, ko dopolnijo starostni pogoj za vstop v vrtec (11 mesecev) ali po zaključenem porodniškem dopustu. V kolikor v vrtec sprejmemo vse otroke določene starosti, ki so bili obravnavani na komisiji, sprejemamo tudi otroke, za katere so bile vloge oddane po roku. Če ste oddali vlogo za vpis otroka v vrtec po roku za obravnavo na komisiji, vas bomo pisno obvestili o sprejemu, v kolikor bo ta možen.

Dokumenti potrebni za vpis v vrtec

– Oddana vloga za vpis OBRAZEC VZV 2017-2018

– Podpisana pogodba z vrtcem v petnajstih dneh po prejemu obvestila o sprejemu v vrtec (pogodbo pripravi vrtec).

– Potrdilo o zdravstvenem stanju otroka, ki ga potrdi otrokov zdravnik. Starši ga izročijo vzgojiteljici oddelka prvi dan vključitve otroka v vrtec ZDRAVNIŠKO POTRDILO

– Soglasje staršev za vodenje zbirk osebnih podatkov SOGLASJE STARŠEV ZA VODENJE OS. PODATKOV

Uvajanje v vrtec

Vstop v vrtec je pomemben dogodek v življenju otroka in staršev. Da bi pomagali otrokom in staršem še pred vstopom v vrtec, predvidoma v mesecu juniju, organiziramo srečanje s starši, kjer predstavimo način dela in organizacijo vrtca. Ob vstopu v vrtec se lahko posvetujete s svetovalno delavko, vzgojiteljico, ravnateljico ali pomočnico ravnateljice.

–  Priporočamo, da se pred vstopom otroka v vrtec opravi individualni razgovor z otrokovo vzgojiteljico, se pozanimate o vrtcu, poteku in načinu dela, poveste vse o svojem otroku, vaša pričakovanja in se spoznate s strokovnimi delavci, ki bodo v vrtcu prevzeli vzgojo in izobraževanje vašega otroka.

– Za uvajanje si vzemite vsaj nekaj prostih dni, da boste lahko nekaj časa preživeli v vrtcu z otrokom in nato otroka pustili krajši čas tudi samega.

– Podaljšujte njegovo samostojno prisotnost v vrtcu. V uvajanje lahko vključite tudi druge odrasle osebe, ki jim vi in otrok zaupate.

 • Koledar prireditev

  februar 2018
  M T W T F S S
  « Jul    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • Vrtec Ledina

 • Katalog informacij javnega znacaja - Vstop zaposleni