Preskoči na glavno vsebino
Novice
Novice

Erasmus + aktivnosti, Evropska pot Vrtca Ledina

18. november 2022

Na seminarju sta preko aktivnosti spoznavali konkretne igre in pristope, značilnosti učenja predšolskih otrok in dejavnosti sproti reflektirali. Ob aktivnostih sta spoznavali pomen gibanja za učenje, način strukturiranja in nadgrajevanja dejavnosti, ki vsebujejo tako gibalne, socialne kot intelektualne cilje in vsakemu otroku omogočajo aktivno vlogo, ustvarjalnost in igro z materiali. ki jih poznajo iz vsakdanjega življenja. Na tak način so otroci bolj uspešni, se lažje učijo, povežejo svoja znanja in tako gradijo samozavest in so kreativni pri reševanju. 
V sklopu strukturiranega tečaja sta si ogledali tudi vrtec in šolo Dalskoli, ki je del novega naselja izven mesta Reykjavik  in otroke različnih starosti preko šolskega leta vključuje v razne skupne projekte, aktivnosti. Ob tem otroci razvijajo večje razumevanje, strpnost in spoštovanje do soljudi. Šola je močno vpeta v aktivnosti lokalne skupnost. 
Strukturiranega tečaja so se udeležili učitelji iz 17 držav. Ob vodeni predstavitvi ustanov sta izmenjali izkušnje z drugimi udeleženci ter se z njimi pogovorili o načrtih za sodelovanje.

Pridobljeno znanje bosta preko hospitiranja, aktivov strokovnih delavcev, teoretično in praktično predstavili. Strokovni delavci bodo lahko v svoje znanje s področja učenja predšolskih otrok vključili tudi predlagane dejavnosti, ki spodbujajo več gibanja in tako več možnosti za učenje vseh otrok. 
Priloge:
Logotip Erasmus+ (PNG, 14,1 KB)