O nas
O nas

O nas

Nagovor ravnateljice

Spoštovani obiskovalci naše spletne strani! Veseli me, da ste se odločili obiskati našo spletno stran, s katero se želimo predstaviti širši javnosti.
Vrtec Ledina je javni zavod, s strokovno podlago javno veljavnega programa, Kurikuluma za vrtce. Naša temeljna naloga je pomoč staršem pri celoviti skrbi za otroke, izboljšanje kvalitete življenja družin ter ustvarjanje pogojev za razvoj otrokovih telesnih in duševnih sposobnosti. V vrtcu se trudimo vsem otrokom omogočiti razvijanje socialnih kompetenc, ki predstavljajo ključni segment za vključevanje otroka v širše družbeno okolje.
V našem vrtcu se igramo in učimo, se medsebojno spoštujemo ter skušamo prepoznati potrebe slehernega posameznika. Poudarjamo in spodbujamo ustvarjalnost ter sprejemamo različnost. Celoten kolektiv našega vrtca sledi skupnemu cilju – nuditi otrokom, staršem in zaposlenim zdrav, prijazen in varen vrtec.
V kolikor se odločite, da nas obiščete verjamem, da boste v našem vrtcu našli čustveno, varno ter spodbudno okolje z možnostjo optimalnega razvoja vaših otrok. Dobrodošli med nami.

Lučka Postružin, ravnateljica vrtca
Mag. prof. predšolske vzgoje

Opis vrtca

Vrtec Ledina je javni vrtec, ki ga je ustanovila Mestna občina Ljubljana. Nahaja se v samem središču Ljubljane, na Čufarjevi ulici 14 in Kotnikovi ul. 2, nedaleč od Zmajskega mostu, v bližini železniške in avtobusne postaje ter kulturnih in izobraževalnih ustanov. V 26 igralnicah, ki se nahajajo na Čufarjevi ulici, dnevno ustvarja in se uči 440 otrok, v starosti od 1–6 leta. Na Kotnikovi ulici se nahaja računovodstvo, knjigovodstvo in specialna pedagoška služba.

Naša bistvena vloga je povezovanje otrokovega doma, družine z vrtcem v različnih okoljih, kjer se otrok lahko giba, ustvarja, spoznava in doživlja.
Otrok v vrtcu skozi raznovrstne dejavnosti, projektne aktivnosti v vrtcu in izven njega, sooblikuje kakovosten kurikulum za učenje in optimalen razvoj.