Preskoči na glavno vsebino
Novice
Novice

Erasmus+ aktivnosti, Evropska pot Vrtca Ledina

19. november 2022

Obiskali sta Institut Joan Brudieu ter druge šolske ustanove. Ogledali sta si različne ustanove, njihove prostore, spoznali njihove metode in načine dela ter hospitirali pri dejavnostih, ki spodbujajo zgodnje učenje otrok z uporabo raznolikih pristopov in strategij učenja. Seznanili sta se z delom in organizacijo več izobraževalnih ustanov: 

  • Institut Joan Brudieu - srednja poklicna šola in izobraževanje odraslih. Tam sta na srednji vzgojiteljski šoli predstavili Slovenijo, Vrtec Ledina ter jih predstavile način dela vzgojitelja predšolskih otrok.
  • Escola Rosa Campa – javni predšolski in osnovnošolski center, ki ga obiskujejo otroci 3–12 let.
  • Arrels Escola Bosc - zasebni gozdni vrtec za otroke stare  0–6 let.
  • Escola Ridolaina - javni predšolski in osnvnošolski center, ki ga obiskujejo otroci stari 3-12 let. Njihova prednostna naloga je spodbudno in samoučno okolje. Otroci sami izbirajo dejavnosti in tako razvijajo svoje potenciale glede na svoje interese in motivacijo.
  • Vrtec Llar d'Infants I'Espunyola – javni vrtec za otroke stare 0-3 let.

V vseh ustanovah sta predstavili Vrtec Ledina ter jezikovne kartice, ki omogočajo strokovnim delavcem da lažje vstopajo v komunikacijo z otroki (ob sliki in v jeziku, ki ga otrok govori/pozna), ki jim je slovenski jezik drugi jezik ter izmenjali izkušnje s področja medkulturnega povezovanja.

Pridobili sta kontakte vseh ustanov za nadaljnja sodelovanja na druge projekte in programe. Svoje izkušnje bosta podelili s strokovnimi delavci vrtca preko predstavitev in izvedb dejavnosti (hospitacij). 

Priloge:
Logotip Erasmus+ (PNG, 14,1 KB)