Preskoči na glavno vsebino
Novice
Novice

Erasmus+aktivnosti,Evropska pot Vrtca Ledina

19. november 2022

Seznanili sta se z delom in organizacijo več izobraževalnih ustanov: 

  • Institut Joan Brudieu - srednja poklicna šola in izobraževanje odraslih. Tam sta na srednji vzgojiteljski šoli predstavili Slovenijo, Vrtec Ledina ter jih predstavile način dela vzgojitelja predšolskih otrok.
  • Escola Rosa Campa – javni predšolski in osnovnošolski center, ki ga obiskujejo otroci 3–12 let.
  • Arrels Escola Bosc - zasebni gozdni vrtec za otroke stare  0–6 let.
  • Escola Ridolaina - javni predšolski in osnvnošolski center, ki ga obiskujejo otroci stari 3-12 let. Njihova prednostna naloga je spodbudno in samoučno okolje. Otroci sami izbirajo dejavnosti in tako razvijajo svoje potenciale glede na svoje interese in motivacijo.
  • Vrtec Llar d'Infants I'Espunyola – javni vrtec za otroke stare 0-3 let.

V vseh ustanovah sta predstavili Vrtec Ledina ter jezikovne kartice, ki omogočajo strokovnim delavcem da lažje vstopajo v komunikacijo z otroki (ob sliki in v jeziku, ki ga otrok govori/pozna), ki jim je slovenski jezik drugi jezik ter izmenjali izkušnje s področja medkulturnega povezovanja.

Pridobili sta kontakte vseh ustanov za nadaljnja sodelovanja na druge projekte in programe. Pridobljene izkušnje bosta pridobili pri izvajanju vzgojno izobraževalnega dela v oddelkih vrtca; preko izmenjave primerov dobrih praks (hospitacij) in predstavitev.