Preskoči na glavno vsebino
Novice
Novice

Pričetek novega šolskega leta

01. september 2020

Spoštovani starši!

Pričetek novega šolskega leta nekaterim prinaša veliko veselja, nekaterim veliko spremembo in morda tudi stisko, ki jo vsi čutimo ob pojavu novega virusa. Pojav koronavirusa prinaša potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. V vrtcih je, zaradi manjših sposobnosti majhnih otrok za razumevanje situacije in ustrezno obnašanje, izvajanje nekaterih ukrepov oteženo ali onemogočeno in popolne varnosti ni možno zagotoviti. Z namenom zagotavljanja čim višje stopnje varnosti vas prosimo za sodelovanje in upoštevanje Hišnega reda, ki vam ga tudi prilagamo.  

Izpostavili bi, da upoštevajte splošne higienske ukrepe in vodila, ki omogočajo varnejše sobivanje približno 400 otrok in še toliko staršev, ki se dnevno srečujemo v prostorih vrtca.

  • V vrtec vstopajte le če ste zdravi vi in vaši otroci. Otroka naj pospremi le ena odrasla oseba vašega gospodinjstva. Vstopajte posamično. V garderobi oz. prostorih vrtca ne zadržujte.
  • V vrtcu uporabljajte masko, razkužite si roke in otroku roke umijte. Ves čas upoštevajte medosebno razdaljo (1,5–2 metra) do sodelavcev, otrok, staršev in drugih zaposlenih v vrtcu.
  •  Vozički, kolesa, skiroji predstavljajo dodatno možnost za širjenje okužbe. Na podlagi priporočil NIJZ, usmeritev glede zagotavljanja Požarne varnosti, vozičke, kolesa in skiroje, po oddaji otroka odpeljete iz prostorov vrtca.
  • Komunikacija med starši in zaposlenimi naj poteka po telefonu ali elektronski pošti. Izogibajte se pogovorom med vrati.  
  • Vrtec bo izvajal načrtovan program v skladu z veljavnimi usmeritvami NIJZ. 
  • Zaradi zagotavljanja čim manjših stikov in možnosti prenosa okužb, bo tajništvo vrtca od 1. 9. 2020 v večji meri poslovalo preko elektronske pošte tajnistvo@vrtec-ledina.si ali tel: 01/2308240. V kolikor želite priti osebno, se predhodno naročite na el. naslov ali telefon. Kartice vstopne kontrole, dovolilnice in vse potrebne obrazce (vloga za dovolilnico, kartico vstopne kontrole, izpis iz vrtca…), prejmete v oddelku vašega otroka oz. na spletni strani vrtca. 

Prepričani smo, da bomo s skupnim sodelovanjem in razumevanjem ter upoštevanjem smernic otrokom omogočiti varno, toplo in stabilno okolje v našem vrtcu.

 

Lučka Postružin, ravnateljica